Copyright DLUS
1995-2014 / Indexhibit

DRUŠTVO LIKOVNIH USTVARJALCEV SEMIČ

DLU Semič je društvo oziroma platforma ustvarjalcev, ki so poklicno ali ljubiteljsko dejavni na likovnem področju. DLU Semič deluje že več kot 15 let, zadnjih nekaj vedno aktivneje. Letno organiziramo vrsto ustvarjalnih dogodkov, razstav, delavnic doma v Semiču in tudi drugod.

V sodelovanju z Občino Semič in KC Semič tako organiziramo nekaj gostujočih pa tudi članskih in skupinskih razstav, ki se zvrstijo skozi vso leto. Za najmlajše organiziramo tudi likovne in ustvarjalne delavnice. Vsako leto se člani udeležujejo različnih kolonij drugod in domačega Extempora. Sodelujemo z domačo Osnovno šolo Semič, KUD Artoteka, ULAK Karlovac, Zvezo paraplegikov Slovenije, UAUU, ter sorodnimi društvi na likovnem področju v naši okolici in širše.

V 2014 smo uspešno izvedli: 8 samostojnih razstav (slikarskih, kiparskih, grafičnih in fotografskih), 2 skupinski društveni razstavi, 2 gostujoči razstavi in 2 delavnici za najmlajše.

V 2015 smo bili še bolj pridni in izvedli: 4 samostojne razstave, 5 skupinske razstave, Extempore društva skupaj Zvezo Kočevarskih društev in kar 4 ustvarjalne delavnice.

Pridruži se nam še ti in ustvarjaj!
Vedno smo pripravljeni na nova kreativna sodelovanja!